Categories
Articole Stiri

Îngrijirea sprâncenelor după micropigmentare

Nu este suficient să apelezi la metoda de micropigmentare și să te aștepți ca totul să fie gata. Să ai cele mai frumoase sprâncene. La fel este și în cazul altor metode precum microblading sprâncene sau tatauaje sprâncene. Odată finalizată metoda de micropigmentare sprâncene, microblading sau chiar tatuaje sprâncene, trebuie să știi că aceasta implică responsabilități din partea ta. Finalul procesului de micropigmentare nu este altceva decât începutul a ceea ce trebuie să faci tu.

Și ce trebuie să faci pentru a obține acele sprâncene perfecte, imediat după micropigmentare? Câtă responsabilitate trebuie să ai și câtă atenție trebuie să acorzi sprâncenelor? Crede-mă, destul de multă atenție. Asta dacă dorești ca rezultatul să fie observat pe termen lung.

În acest sens, medicii specialiști s-au asigurat că pun la dispoziția pacienților o listă care să cuprindă sfaturi cu privire la diferitele acțiuni care trebuie întreprinse, pentru un rezultat de durată. Toate acestea vor fi doar în folosul tău și a sprâncenelor cu care tocmai te poți mândri.

Vei putea face asta și mai bine, iar acestea vor fi admirate mai ales de către doamnele din jurul tău. Dar toate cu un preț. Ca urmare, pentru o pigmentare cât mai îndelungată și un efect cât mai natural al sprâncenelor tale, imediat după micropigmentare, trebuie să urmezi o serie de sfaturi.

Medicii esteticieni recomandă, astfel, să nu îți uzi sprâncenele timp de 7 sau chiar 10 zile după procedură și să aplici de câteva ori pe zi, 2-3 ori, cu un bețișor, ci nu cu degetul, orice balsam pe bază de ulei de cocos sau dacă ai, direct ulei de cocos. Acesta are rolul de a vindeca, dar și de a hidrata suprafața, intrucât s-ar putea ca aceasta să fie iritată din cauza acului folosit în procesul de micropigmentare.

Timp de 10 zile, de asemenea, încearcă să eviți machiajul sau produsele care au în copoziția lor alcool. În zona sprâncenelor nu aplica machiaj deloc, pentru că se vrea ca procesul de vindecare să decurgă natural, fără a apărea pe parcurs complicații care să îngreuneze acest proces.

Microblading Paula Lupu

Evită pe cât posibil și apa. Și aici nu mă refer la apa pe care o folosești pentru a te spăla pe față sau a face duș, ci la apa care poate intra în contact cu pielea ta atunci când înoți, ești în jacuzzi, în piscină sau la saună. Ba mai mult, evită tot ceea ce înseamnă bronz artificial, pentru a evita orice complicație.

Aplică și SPF de minim 20 pe întreagă suprafața sprâncenelor și poartă ochelari de soare, în cazul în care alegi să apelezi la micropigmentare sprâncene, microblading sprâncene sau tatuaje sprâncene pe timp de vară.

Atenția sporită și grija față de sprâncenele tale vor influența rezultatul final!