Categories
Articole Util

Ce trebuie sa stii despre fotografia de botez

Fotografia de botez este un exemplu practic al artei fotografice. Profesionalismul celui care o realizeaaza este definitoriu pentru calitatea acesteia, fiind nevoie sa fie surprinsa inreaga eleganta a momentului si cadrul intim al familiei pozate.

Ce fotografii sunt specifice botezului?

In general, fotografia de botez inseamna un cadru intim, in interiorul locuintei familiei copilului. Aceasta se face inainte de botezul propriu-zis si de mersul la biserica, insa poate fi tinuta si in zilele urmatoare botezului.

Momentul crestinarii celui mic este, de asemeni, important. Aici vor fi luate cele mai importante cadre. Aceste fotografii trebuie sa includa parintii, preotul, nasii, grupurile, si fotografiile panoramice, cu biserica.

Urmatorul cadru unde se fac fotografii sunt la masa festiva. Aici invitatii vor socializa si serba, fiind un moment propice pentru ca fotograful sa surprinda atmosfera generala.

Este importanta comunicarea cu parintii, inainte de botez, pentru a sti aspectele legate de organizare, dar si pentru a alege momentele cele mai importante.

Aspectele importante in fotografia de botez

Numarul persoanelor prezente determina cat vei avea de munca. De obicei, vei merge intai la domiciliul clientilor, pentru a prelua cadre cu copilul in camera sa. Stabileste cat mai multe detalii impreuna cu parintii copilului, pentru ca fotografia de botez sa fie un succes.

Atunci cand vine vorba despre fotografia de botez la biserica, o mare problema o va reprezenta lumina. Calitatea luminii este foarte importanta, motiv pentru care, in biserica, un fotograf va intampina adeseori probleme, deoarece aici este destul de slaba, iar daca e din abundenta, nu il va ajuta. Poti folosi lumina continua, data de mandarine, lampile portocalii care emana caldura. Acestea te vor ajuta sa pastrezi mai bine culoarea pielii, in special daca e rece. Acolo unde acestea nu pot fi folosite, se recomanda obiective luminoase, cu f/1.4 sau f/1.8, de la 20 mm la 85 mm. Tot aici iti va fi de mare ajutor si flash-ul, pentru a umple umbrele. Pentru mai multa naturalete, foloseste-l la intensitate mica.

Dupa etapa din prenaos, unde parintii si nasii se „leapada de Satana”, se trece la botezul propriu-zis. Este important sa nu ratezi momentul miruirii, al baitei sau al trecerii prin altar si cel al impartasirii. Incearca sa fii cat mai discret, pentru a nu influenta cursul evenimentului.

Fotografia de botez la restaurant

Cand faci o fotografie de botez la restaurant trebuie, intai, sa deslusesti care este tema principala. Profita de acest lucru si pune-le in imagini. Fa poze cu toti invitatii, pentru a le oferi amintiri, si surprinde momentele esentiale, precum dansul, sosirea oaspetilor sau chiar plecarea.

Stilurile de fotografie abordate sunt variate, printre ele numarandu-se fotoreportajul, fotografia de portret, o abordare clasica, fotografii panoramice si de peisaj.